Domácí trhy aneb přílepský piknik a výstava místních zahrádkářů

21.09.2013 11:00

 

Domácí trhy ve Velkých Přílepech aneb

Vařím, vaříš, vaříme !!! Pěstuji, pěstuješ, pěstujeme !!!

Letmý pohled na data v kalendáři, chladné ráno, zlátnoucí listí a brzké stmívání nás neúprosně upozorňují na to, že podzim je již skutečně za dveřmi. Ale kromě podzimu je také za dveřmi již 2. ročník Domácích trhů, které se budou konat v areálu Na Statku ve Velkých Přílepech dne 21. 9. 2013 od 11:00 hod. Stejně jako vloni jej pořádá skupina místních přílepských nadšenců a jejich přátel spolu se členy místního Klubu zahrádkářů.

Půjde o přátelské setkání za přítomnosti dobrého jídla, pití i hudby, prostě opět takový přílepský podzimní piknik. Každý návštěvník se může stát aktivním účastníkem a přispět svojí „troškou do mlýna“. A v čem tato aktivní účast spočívá? Aktivní účast znamená, že nejenom budete nakupovat a ochutnávat, co kdo uvařil či vypěstoval, ale že také sami něco uvaříte či upečete a nabídnete návštěvníkům akce. Své skvělé kuchařské výtvory nebo výpěstky můžete nabízet jak zdarma, tak i samozřejmě prodávat, výtěžek použijete dle svého uvážení, buď na úhradu nákladů, které jste měli s přípravou svých kulinářských specialit nebo jej můžete věnovat na dobročinné účely. Výtěžek letošního ročníku bude věnován obecně prospěšné společnosti „Pestrá společnost“, která nabízí lidem se zdravotním postižením i široké veřejnosti pestré kynologické služby a integrační aktivity, které přináší moderní pohled na soužití psa s člověkem.

Kromě „kuchařských stolečků“ amatérských kuchařů, bude také samozřejmě možnost nakoupit si zeleninu, ovoce, květiny, nejrůznější bio produkty či dárky a věci pro radost u stánků farmářů a profesionálních prodejců. Stejně jako v loňském roce se bude určitě i letos těšit zasloužené pozornosti výstava, kterou připraví členové přílepského Klubu zahrádkářů. Po celý den budou probíhat výtvarné dílničky pro děti, zkrášlíme vás malováním na obličej.

Souběžně bude také probíhat kulturní program pro děti i dospělé:

12:00 „Soutěž o zelenině“ (Rodinné a vzdělávací centrum Amáček, Únětice)

13:00 Ukázky výcviku a dovedností asistenčních pejsků (Pestrá společnost o.p.s., Praha)

14:00 Ukázky bojového umění Taekwon-Do ITF (Škola Taekwon-Do ITF, Roztoky)

15:00 „Tři medvědi a drzá Máša“ loutkové představení s výtvarnou dílničkou pro děti (Loutky bez hranic, Nebušice)

16:00 Hraje skupina Farad, Velké Přílepy

Přijměte srdečné pozvání do areálu Na Statku na Roztocké ulici č. 134 ve Velkých Přílepech a přijďte společně s námi strávit příjemný den. Těšíme se na vás.